Title
Zaloguj Rejestracja
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Kupowanie e-booków
(0 wejść) 
Opinie użytkowników o sprzęcie oferowanym przez firmę Onyx. Wszelka konstruktywna krytyka bardzo mile widziana.
W dółStrona: 123
TEMAT: Kupowanie e-booków
j23
Fresh Boarder
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O:Kupowanie e-booków 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 2
Potwierdzam, że książki z drm na wersji 1.4 sie nie otwierają(poprzednio sie otwierały).

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
j23
Fresh Boarder
graphgraph
O:Kupowanie e-booków 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 2
po zainstalowaniu wersji 1.4 z 22 lipca, książki z drm sie otwierają

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
radam
Fresh Boarder
graphgraph
O:Kupowanie e-booków 1 Tydzień, 5 dni temu Oklaski: 0
Mam zainstalowane najnowsze oprogramowanie i niestety nie jestem w stanie otworzyć pdf'a zabezpieczonego DRM'em. Czy mógłbyś powiedzieć jak to robisz?

j23
Fresh Boarder
graphgraph
O:Kupowanie e-booków 1 Tydzień, 4 dni temu Oklaski: 2
Na początku jest trochę roboty
1. pobierz i zainstaluj python 2.7 www.python.org/download/
2. pobierz i zainstaluj www.voidspace.org.uk/python/modules.shtml#pycrypto
3. jak wyżej sourceforge.net/projects/pywin32/files/
4. pobierz pastebin.com/eDwZzkjK i zapisz w pliku ineptpdf8.4.36.pyw
5. pobierz i uruchom po zainstalowaniu pythona roke-isle.blogspot.com/2010/02/ineptkeypyw-version-43.html - powstanie plik adeptkey.der (nie zawsze jest on potrzebny)
6. uruchom skrypt zapisany w pliku ineptpdf8.4.36.pyw
- wskaż plik adeptkey.der
- wskaż plik do "oddeeremowanie"
- podaj pod jaka nazwa ma być zapisany plik bez drm
- kliknij decrypt, jeżeli wszystko będzie ok to pojawi się komunikat o udanym dekryptażu
ponieważ ten skrypt inetpdf*.pyw ciągle sie zmienia ja sprawdzam na blogu autora tetrachroma.wordpress.com/ jak jest aktualna wersja
Jak na razie wszystkie kupione książki (ok 20) udało mi się odkodować. Jeżeli książka kupiona była w virtualo to nie ma potrzeby jej odkodowywać bo boox bez problemu je otwiera. Problem jest jeżeli plik jest zakodowany w fileopen (całą tą wiedzę uzyskałem ze strony www.eksiazki.org/2010/06/22/systemy-drm-przeglad/#more-961

Do góryStrona: 123
Moderatorzy: woshiu

ankieta

Czego oczekujesz po kolejnych produktach ONYX?

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.